terça-feira, 23 de outubro de 2012

Melidzanakia tursi=mini-berinjelas em conserva



Hoje lembrei-me das berinjelinhas em conserva que minha mãe faz.
São muito apreciadas por gregos e árabes.
Na região de Peloponeso,de onde meus pais vieram, é muito comum
preparar esse tira-gosto.





Ingredientes:
-mini berinjelas
-aipo
-cenoura
-alho
-sal à gosto





EXECUÇÃO:
Χαράζουμε τις μελιτζάνες εγκάρσια με ένα μικρό μαχαιράκι, χωρίς να πάει η λεπίδα μέχρι τις άκρες και χωρίς να τρυπήσει το πίσω μέρος της μελιτζάνας. Faça um corte transversal nas berinjelas  com uma faca pequena, sem ir para as extremidades da lâmina e sem tocar na parte de trás da berinjela. Βράζουμε αλατισμένο νερό και τις βάζουμε μέσα να πάρουνε βράσεις για 5-10 λεπτά. Ferva água com sal e coloque-os para ferver por 5-10 minutos. Εδώ θέλει προσοχή να μην παραβράσουν και ούτε να μείνουν κρατσανιστές. Isso requer atenção para que não amoleçam demais. Τις δοκιμάζουμε κάποιες με το χέρι και πρέπει να ξέρουμε ότι όταν κρυώνουν γίνονται λιγάκι πιο μαλακές.
Escorra-as.
Na mesma água ferva os talos de aipo.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Ψιλοκόβουμε τα καρότα, το σκόρδο και τις τρυφερές καρδιές από το σέλινο σε ένα ταψάκι και τα ανακατεύουμε προσθέτοντας λίγο αλάτι. Prepare o recheio: Pique a cenoura, em uma panela e misture adicionando um pouco de sal. Η γέμιση που φαίνεται στη φωτογραφία είναι για 50 μελιτζάνες. O recheio da foto seria para 50 berinjelinhas.
-recheie as berinjelinhas e amarre-as com os talos de aipo.
Παίρνουμε μία-μία μελιτζάνα και αφού την πιέσουμε ελαφρά με τη σχισμή προς τα κάτω, να φύγουν και άλλα νερά από μέσα της, τη γεμίζουμε με το χέρι και πάνω σε ένα ξέβαθο πιάτο την δένουμε με το σέλινο και τη βάζουμε σε κάποιο βαθύ δοχείο. Quando terminar, cubra com vinagre e coloque um peso em cima e deixe por 3-6 horas, dependendo da consistência da berinjela. Τις βγάζουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν για 4-5 ώρες και τις ποστιάζουμε με σειρά σε γυάλινο βάζο ή σε οβάλ πυρέξ. Retire o peso e deixe escorrer .Depois de umas 4 ou 5 horas , coloque-as num pote de vidro e cubra-as com um bom azeiteΤις σκεπάζουμε με λάδι και ένα θεσπέσιο ορεκτικό προστέθηκε στην κουζίνα μας. .Τις σερβίρουμε και τις κόβουμε σε φέτες και ...καλή όρεξη!

4 comentários:

  1. HUMMM...DEVEM FICAR DIVINAS....VOU FAZER

    ResponderExcluir
  2. Faça que vc fará sucesso.Faça para seus pais.beijos

    ResponderExcluir
  3. Parabens pelo Blog!! Acabei de postar sua recieta de stifado , minha comida preferida, as comidas gregas sao deliciosas!!!
    Esta com seus creditos! Parabens
    https://www.facebook.com/euamoagrecia

    ResponderExcluir